8 Poseertips voor Boudoirfotografen

Het poseren van je cliënten om zowel je boudoir fotografie portfolio te verbeteren als je cliënten tevreden te stellen, kan een van de meest uitdagende onderdelen van een sessie zijn.

Sterker nog: Ik durf zelfs te stellen dat het een van de moeilijkste vaardigheden is om te leren beheersen bij portret en boudoirsessies. Maar als je het goed doet, zal het leren poseren van vrouwen van alle vormen en maten je portfolio naar een hoger niveau tillen en ervoor zorgen dat je cliënt verliefd wordt op elke foto.

Hier zijn 8 poseertips -die ik gebruik bij elke sessie- om je op weg te helpen!

  1. Maak je niet te druk over het poseren, vooral niet aan het begin van de sessie. Begin met eenvoudige, natuurlijke bewegingen die niet stijf aanvoelen. Denk aan het haar achter het oor stoppen, spelen met een schouderbandje, of langs het been reiken. Deze simpele bewegingen zijn vaak adembenemend mooi. Veel cliënten vragen 'wat moet ik met mijn handen doen?' en deze subtiele bewegingen helpen hun nervositeit te verminderen en maken hen meer op hun gemak.

  2. Wees niet bang om beweging vast te leggen. Dit wordt vaak over het hoofd gezien, maar het zorgt voor een prachtige variatie in je galerij. Doe alsof je een vlieg op de muur bent of rommel wat met je camera en wacht tot ze iets subtiels en moois doen.

  3. Leg de tussen door momenten vast. Door mijn vele jaren ervaring in de trouw en eventbranche heb ik geleerd dat het de tussen momenten zijn die een verhaal vertellen. Terwijl ik fotografeer, denk ik altijd aan het ontwerp van het album van de cliënt. Ik zoek naar een mix van geposeerde beelden, details en spontane bewegingen om haar volledige verhaal te vertellen.

  4. Fotografeer de details. Van een ringen, tattoo’s, striae, littekens, tot een mooi zwangerschapsbuikje – er zijn altijd speciale details die je niet wilt vergeten. Detailfoto's kunnen ook een krul op de schouder of een vinger die een bandje naar beneden trekt zijn. Al deze details zijn belangrijk en voegen veel toe aan je uiteindelijke galerij.

  5. Niet elke foto hoeft ‘scherp’ te zijn. Experimenteer met onscherpe beelden en kijk of het iets toevoegt aan je galerij. Beweging is prachtig. Fine art en boudoir fotografie is iets wat heel goed mixt! Deze beelden zijn altijd kunstzinnig en worden vaak in hun huis opgehangen als een kunstwerk.

  6. Let goed op je cliënt – als ze zich ongemakkelijk voelt, verander dan de pose of pas deze een beetje aan. Sommige cliënten hebben wat meer begeleiding nodig dan andere. Zorg ervoor dat je de hele tijd aandacht hebt voor hun behoeften. Bied een glas water aan of een pauze als je denkt dat ze zich ongemakkelijk voelen.

  7. Als je een team hebt, zorg ervoor dat zij ook je cliënt goed lezen om hen zo comfortabel mogelijk te laten voelen. Vaak, wanneer cliënten binnenkomen en worden voorgesteld aan het team, verhoogt dit hun zenuwen. Maar na een luchtig gesprek en het laten zien dat we net zo enthousiast zijn als zij, helpt altijd om de sfeer te verlichten.

  8. Zorg ervoor dat ze diep ademhalen en ontspannen. Je kunt spanning in beelden zien als ze niet ademen en zich ongemakkelijk voelen. Door je cliënt te helpen ontspannen en zelfverzekerd te voelen, zorg je voor prachtige, natuurlijke beelden die jullie allebei trots zullen maken.

Vorige
Vorige

Vrouwelijkheid zou synoniem moeten zijn met krachtigheid

Volgende
Volgende

Wil jij een shoot bij mij boeken? Super tof!